VERKEERD DAGLOON WAO UITKERING

Plaats hier Uw inhoudelijke berichten en reakties over de WAO. Dit Forum is echt bedoeld voor juridische vragen en opmerkingen over alles wat de WAO aan gaat. Schrijf persoonlijke ervaringen in een van de Persoonlijke Ervaringen Forums.

VERKEERD DAGLOON WAO UITKERING

Berichtdoor ISD » za sep 04, 2010 11:52 am

I :?: :?:

k ben er achtergekomen, dat het UWV vanaf 1992 een verkeerd dagloon heeft gebruikt, m.b.t.mijn WAO uitkering.
Ik heb hiervoor inmiddels ook de bewijzen in handen.
Ik heb hier al eerder bezwaar tegengemaakt, maar kreeg toen via de telefoon van een juridische medewerker te horen, dat ik dan maar in 1993 bezwaar had moeten maken, toen de beschikking van het dagloon was afgegeven.

Juist door dat ik allerlei beroepen had lopen en heb lopen, ben ik inmiddels veel wijzer geworden, hoe e.e.a. in elkaar steekt, waarvan ik in 1993 niet van op de hoogte was en ik zodanige gezondheidsproblemen had in 1993, dat ik niet eens in staat was, om deze moeilijke berekening van het dagloon (ivm onregelmatige toeslagen etc.) voor mij niet te controleren viel.
Na 18 jaar en door de eenmalige slachting ben ik me meer gaan verdiepen in deze hele materie en ook door Corv van vele zaken nu wel op de hoogte.

Is er iemand, die mij kan zeggen of ik alsnog bezwaar kan maken (na 18 jaar), dat mijn dagloon niet correct is gehanteerd en ik al die jaren te weinig uitkering heb ontvangen van het UWV.

Had ik er niet op mogen vertrouwen, dat er correct en professioneel met de berekening van het dagloon was omgegaan in 1993, die toen door de uitvoerende instantie bedrijfsvereniging voor de gezondheidszorg (BVG=Cadans=UWV) is opgemaakt.
Voor een leek is daar bijna niet uit te komen en uiteindelijk zijn de uitvoerende instanties de professionals.

Door het internet en de gegevens van mijn pensioenfonds, die ik nu ook op het internet kan vinden, ben ik juist er achter gekomen, dat het dagloon niet correct is.

Wie weet of ik hier nog wat mee kan?


Alvast bedankt voor de moeite.
ISD
 
Berichten: 40
Geregistreerd: za sep 04, 2010 11:38 am

Re: VERKEERD DAGLOON WAO UITKERING

Berichtdoor berna » za sep 04, 2010 7:39 pm

ISD,

Ik heb hier niet veel verstand van, maar als ik gewoon even logisch nadenk kom ik op het volgende. Het is nu eenmaal zo dat je na elke beslissing van het UWV binnen 6 weken bezwaar moet maken als je het er niet mee eens bent. Anders heb je geen recht van spreken meer. En sowieso nóóit dit soort dingen afhandelen per telefoon. Alles op schrift. Maar wat je misschien zou kunnen doen. Rustig gaan zitten en een briljant, goed onderbouwt, bezwaar- cq brief opstellen en sturen naar UWV (aangetekend). Echt bezwaar tegen die beslissing kan niet vanwege 18 jaar geleden.
Zorg dat je een briefwisseling opbouwd over deze kwestie met UWV.

En dan, met de correspondentie van UWV het neerleggen bij de Nationale Ombudsman. Zij kunnen nogal eens bemiddelen. Maar dan moet je dus éérst zelf het gerpobeert hebben met UWV. Dus zorg voor dingen op schrift!. Overal kopies van maken. En mocht je niet verder komen bij UWV, kan je dat dan proberen bij N. Ombudsman. En uiterste; een Rechtzaak aanspannen.

Maar mocht iemand een beter idee hebben hoe jij dat kan/moet aanpakken, dan graag reacties.
Succes!
berna
 
Berichten: 1862
Geregistreerd: vr jul 30, 2010 3:12 pm

Re: VERKEERD DAGLOON WAO UITKERING

Berichtdoor Melissa » ma sep 06, 2010 11:42 am

ISD, een heel herkenbaar probleem uit die periode (eind jaren 80, begin 90). De valkuil toen en ook hedentendage is dat indien je een beschikking krijgt: bijv. 80-100% WAO, denk je dat dat -medisch- gezien niet anders is en dat jij je daarin 'schikt'. Het is per slot van rekening het gevolg van 'ziekte' c.q. niet op tijd genezen zijn (einde ZW). Maar voordat überhaupt het UWV een beslissing op papier zet, voorzien van al hun WAO-artikelen, zou het zorgvuldig zijn eerst dié medische en financiële informatie te verwerken in de beslissing zie zorgvuldig, plausibel en reproduceerbaar is.

Mij overkwam het volgende in 1989: t.t.z. ziekte-uitval (gedurende 52 weken toen) werd door de huisarts en dienstdoende specialisten een duidelijke somatische (lichamelijke) diagnose gesteld. het medisch probleem toen was dat er geen adequate GENEESmiddelen werd voorgeschreeven, alleen 'symptommbestrijders', waaronder zelfs anti-depressiva(???) met de nodige bijwerkingen. Ttv van ziekteuitval was er sprake van een leer-/arbeidsovereenkomst: 4 dagen werken, 1 dag streekschool (theoriedag). Alles prima en ik had het naar mijn zin. Met de te behalen diploma kon ik veel bereiken. Wat bleek later tijdens de WAO-bepaling: (on)(der)behandelde klachten werden door het Gemeenschappelijke Medische Dienst diens verzkeringsarts(en) niet bij naam genoemd, maar bestempeld als 'scala van onbegrepen lichamelijke en psychische klachten', waarvoor feitelijk nooit een diagnose is gesteld. klachten kunnen herleid worden tot problematiek uit haar jeugd. Diagnose: gesomatiseerde klachten. Prognose: slecht.
Feitelijk werd pas na ruim 1 jaar WAO de juiste medicatie voorgeschrteven na een second opinion (herstelgedrag?) wat uiteindelijk resulteerde in genezing van de door GMD onbegrepen scala van klachten uit de jeugd, middels een zware anti-bioticakuur, ook met de nodige bijwerkingen, die helaas NIET tijdig werden herkend door de behandelede arts (Candida-infectie die in het bloedbaaan terechtkwam, bleek jaren later! Maar dit laatste zou de 80-100 niet verhogen/veranderen. In al die jaren (na 5-jaarse keuring) werd door de VA's willekeurig en 'consequent' aan die somatisering vastgehouden. Psychische klachten konden ze lekker obv WAO-uitkering uitrekken tot aan 65e levensjaar. waarom zou je dan denken?

Twee redenen:
1) Zolang WAO 80-100% is, kun je tegen die hoogte niet in bezwaar gaan. Meer dan 80-100 kun je namelijk niet krijgen;
2) indien voortijdige afschatting zou plaasvinden (anders dan bij inkomsten uit werk die hoger is dan het maatmanloon), zou in een bezwaarprocedure door de BVA + BAD zorgvuldig beoordeeld moeten worden, wat de oorzaak was van ziekte + PROGNOSE en wat de 'niet-gerealiseerde toekomstverwachtingen' zouden (moeten) zijn indien GEEN arbeidsongeschiktheid zou zijn opgetreden (lees: tijdige genezing vóór einde ZW). let wel: daar heeft deze uitkeringsinstantie (voorhgeen het GMD dus) uitstekende 'werknemers' in dienst gehad die ieder buiten hun vakgebied elkaar de bal toespeelde in het sjoemelen met fysieke, psychische, sociale gestelheid van de nietsvermoedende 'maagpatiënte', die niets liever wilde dan haar baan behouden en de bijbehorende opleiding voortzetten en afronden!
Conclusie: WAO-dagloon zou berekend moeten zijn op 5 werkdagen (met of zonder diploma). Dagloon werd evenwel berekend op leerling employe obv 32 uur ipv employee 40 uur waarvoor juist studie/oleiding werd gevolgd. Later bleek dat een 'maatschappelijk werker' (?????) óók in dienst van het toenmalige GMD, beweerde al zou cliente al spoedig moeite hebben gehad met het tempo van de studie.( het was een 2-jarige arbeidscontract, welke gelijktijdig met de ZW afliep). Zéér twijfelachtig daar 1e ZW pas ruim een jaar was na aangaan arbeidsovereenkomst. Voorheen was er helemaal geen sprake van moeite met wat dan ook. indien dat wel zo was geweest haden zowel WN als WG de 2 proefmaanden als 'clausule' kunnen op lichten en het contract van rechtswege kunnen beeindigen. Dat was evenwel nimmer aan de orde geweest. Ook niet omdat in die proefperiode nog helemaal geen sprake was van ziekte(!) Dus het lafhartige GMD stelde dus de ziekte niet als hoofdoorzaak maar het opleidingsniveau, welk dus negatieve financiele gevolgen had bij berekening WAO-dagloon, ook voor de ao-pensioen van de WG (óók obv 32 uur ipv 40 uur). dat scheelde en scheelt sinds 1989 enkele honderden guldens PER MAAND. en hoe verliep de genezing van cliente? Dat interesserde ze kennelijk niet, want door de vertraagde studietempo zou er psychische en sociale moeilijkheden zijn ontstaan, tot op heden!!!!!!!

ZOU JE ZE NIET.......??????

Wat ook opzichtig is dat primaire VA's hun verantwoording dienen af te leggen aan de staf-VA idem voor AD's bij een staf-AD! Nou die zitten daar hoog op hun 'stoel' naar beneden te kijken om te bezien, waar nog méér op uitkeringen bezuinigd kan worden (lees: falsificaties van rapportages).

Volgend artikel is frapant hoe over 'eerlijke verdeling van gemeenschapsgeld' wordt gedacht:
http://medischcontact.artsennet.nl/blad ... ogen-1.htm

...en hoe onbegrepen klachten juist door de GGZ-instellingen c.q. psychiaters(!!) bewust onbegrepen worden gehouden!!
Kolfje naar de hand voor UWV'ers diens stafartsen:
http://medischcontact.artsennet.nl/SOLK.htm


Gaarne jullie reactie hoe met deze psychische schade aan te kloppen bij de Ombudsman! :oops:
Melissa
 
Berichten: 36
Geregistreerd: vr aug 06, 2010 1:44 pm

Re: VERKEERD DAGLOON WAO UITKERING

Berichtdoor Frits » vr sep 24, 2010 10:45 pm

ISD, de discussie over dat het maatmanloon gebaseerd zou moeten worden op hetgeen verwacht had kunnen worden als iemand niet ziek geworden zou zijn heb je nu al een keer tien gevoerd. Het maatmanloon is het loon dat iemand heeft op de eerste ziektedag en niet anders.

Als je toch gegronde redenen denkt te hebben om het maantmanloon hoger vastgesteld te krijgen, dan kan je ook bezwaar maken bij elke beslissing van 80-100% ao! Immers wordt daarin ook je uitkeringsrechten, gebaseerd op het maatmanloon, aangegeven. Je kan dan wel niet meer dan 80-100% ao worden, maar als je maatmanloon hoger dient te zijn dan is er dus procesbelang omdat je daardoor een hoger uitkeringsrecht zou behalen.

Je kant twee dingen doen als je er tijd en veel energie in wilt steken:
1- de weg bewandelen die Berna heeft beschreven
2- een herzieningsverzoek indienen die zeer uitvoerig gemotiveerd wordt met redenen van dat verzoek en in dit geval ook oorzaak van het zo enorm late verzoek, daarop dient UWV te beslissen, een beslissing is vatbaar voor bezwaar, daarop dient UWV een beslissing op bezwaar te nemen, een BOB is vatbaar voor beroep, een rechterlijke uitspraak in beroep is vatbaar voor hoger beroep.

Nogmaals, idem als bij vorige keren met dit onderwerp, ik denk dat je aan het kortste eind gaat trekken. Ben dus heel benieuwd naar de uitkomst en hoop dat ik het mis heb voor je. Laat t.z.t. maar horen hoe het afgelopen is.

Frits
http://www.wao-wet-weetjes-advies.nl
Frits
 
Berichten: 224
Geregistreerd: vr jul 23, 2010 10:22 pm

Re: VERKEERD DAGLOON WAO UITKERING

Berichtdoor Frits » wo dec 07, 2011 1:43 pm

armoede schreef:Het omgekeerde komt juist meer voor dus mensen krijgen meer dan dat ze recht op hebben helaas :shock: vroeger was alles in gulden tijd en moeilijk om uit te rekenen wat je man maat dag loon is dit is namelijk de 1e ziektedag het probleem bij deze kwesties is als je tegen in beroep gaat en je bent niet zeker van je zaak en uwv zoekt het uit en komt er achter dat je teveel wao hebt ontvangen.... :P je voelt hem al aankomen moet je TERUGBETALEN en dat wil natuurlijk niemand :lol: wees 1000% zeker van je zaak of je de juiste dagloon hebt uwv heeft rekenprogramma's die niet op internet voorkomen..Armoede,

Dat bedoel ik bij het andere bericht wat betreft je consulent zijn, je bericht wordt dus verwijderd. Als er meer mensen teveel krijgen dan zitten er bij UWV een stel flut accountants, die dus flut rapportages goedkeuren voor de minister. Bij deze tweede waarschuwing, ga je gal ergens anders spuien s.v.p.

Groet,

Frits
www.wao-wet-weetjes-advies.nl
Frits
 
Berichten: 224
Geregistreerd: vr jul 23, 2010 10:22 pm


Keer terug naar Inhoudelijke vragen en discussie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 1 gast

cron